Reiki is een Japans woord dat als Universele (Rei (Levensenergie) (Ki) vertaald kan worden. Het is een methode om het zelf genezende vermogen van de mens te (her)activeren. Reiki is de energie die we allemaal in en om ons lichaam hebben. Die energie loopt door meridianen die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen waarbij de energiekanalen geopend zijn stroomt de energie door de handen. Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie door aan de ontvanger. De gever dient daarbij alleen als doorgeefkanaal en geeft niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is geen geneeswijze maar een ondersteuning bij zelf genezing.

Reiki pakt automatisch die dingen aan waar op dat moment het meest dringend hulp nodig is. Zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel. Het helen en in balans brengen van de natuurlijke energiestroom zorgt voor een gevoel van rust en openheid. Gevoelens van onbehagen verdwijnen en pijnen worden verlicht.

Reiki gaat dwars door alles heen. Men hoeft zich bij de behandeling niet uit te kleden. Draag echter wel gemakkelijke en warme kleding zodat je volledig kunt ontspannen.


IQ= mentaal, gedachten tot rust brengen, een “leeg” hoofd.

EQ= emotioneel, verbinding tussen je hoofd en Ki punt

SQ=Spiritueel, verbinding met universele levensenergie

FQ=Fysiek, bewust worden van je lijf


Puro massage - Kweekgras 17, Houten - 06 4666 4021 - info@puro-massage.nl